HOME

Massage's

Rimpel Vullers

Huid

Apparatuur

Behandelingen

Producten voor de SHS

Vraag en Antwoord
STEL ONS UW VRAAG
Wij plaatsen uw vraag met het antwoord online.
Restylane
Juvéderm
Rimpel Vullers

 

Rimpels zijn een natuurlijk verschijnsel bij het verouderen van de huid. Vanaf de middelbare leeftijd wordt minder onderhuids bindweefsel en elastine aangemaakt. Wanneer de huid veel aan de zon wordt blootgesteld vindt extra afbraak van elastine plaats. Wanneer de afbraak groter is dan de aanmaak zal de huid uiteindelijk slapper worden, hetgeen leidt tot rimpelvorming. Ook roken kan aanleiding geven tot het vervroegd optreden van rimpels.

Hoe voorkom ik rimpels

Het ontstaan van rimpels hoort bij een normaal verouderende huid. De ultraviolette straling in zonlicht en zonnebanken versnelt het verouderingsproces, evenals roken. Goede zonbescherming in de zomer is dus van groot belang om de rimpelontwikkeling af te remmen. Stoppen met roken komt de kwaliteit van de huid eveneens ten goede.

Niet alle rimpels zijn hetzelfde. Ruwweg kunnen ze worden ingedeeld in fijne rimpels die ontstaan door vermindering van elastine vezels in de huid. Wanneer de huid tussen twee vingers zeer licht wordt aangespannen verdwijnen deze rimpels. Daarnaast zijn er de diepe rimpels die in feite meer groeven en plooien zijn. De derde soort rimpels zijn de fronsrimpels. Deze ontstaan niet door verslapping van de huid, maar door het bewust of onbewust aanspannen van de huidspieren.

Deel 2 filmpje

 Rimpels. Hoe ontstaan ze?
 

 

Wat is er aan te doen?
De bestrijding van de rimpels is afhankelijk van het type. De volgende technieken kunnen  onder andere worden toegepast:


-Laser behandeling
-chemisch peelings
-Dermabrasie
-Injectable's
-Dermashaper

 

Rimpels kunnen door injectie met een fijn naaldje met vulstoffen worden uitgevlakt. Dit is een goede behandeling van verticale groefjes in de lippen. Ook de marionetlijntjes (verticale lijntjes die van de mondhoeken vertrekken) en de lachrimpels rond de mond komen goed in aanmerking. Andere huidoneffenheden, bijvoorbeeld door littekenvorming of acné, worden eveneens opgevuld. Opvullen van rimpels heeft geen effect op de natuurlijke mimiek. Daarom zijn vulstoffen een goede keuze waar botulinum toxine niet bruikbaar is.

Vulstoffen zijn in te delen in natuurlijke producten en kunststoffen. De natuurlijke producten breken geleidelijk af. De kunststoffen geven een blijvend effect. Als zij echter via de poriën besmet raken moeten zij soms heelkundig verwijderd worden. Spontane verplaatsing van de kunststoffen komt ook soms voor. Daarom gaat de voorkeur uit naar de natuurlijke stoffen.

 

semi-permanente Filler?
Naarmate men ouder wordt veranderd ook de vorm van het gezicht. Een perfecte behandeling met een permanente filler vandaag, kan over een aantal jaren als zeer ongewenst worden ervaren. Met non-permanente filler is dit niet zo. En bij iedere herhaalbehandeling, zal de filler worden ingebracht

Hyaluronzuurgel
(merknamen: Juvéderm. Teosyal Restylane, Hylaform) heeft de eerste plaats van collageen overgenomen. Hierbij is geen allergietest meer nodig.
De injecties vereisen geen of plaatselijke verdoving. Sauna en zonnen worden het best een week gemeden. Er zijn geen andere beperkingen van activiteiten nadien.

Er zijn afbreekbare fillers, zoals hyaluronzuur en polymelkzuur die langzaam uit de huid verdwijnen. Niet-afbreekbare fillers zoals siliconen worden ingekapseld en blijven dus aanwezig in de huid. Bij de afbreekbare fillers moet de behandeling na verloop van tijd herhaald worden om het effect te kunnen behouden. Omdat met het ouder worden bepaalde contouren van het gezicht kunnen veranderen bestaat de kans dat op de lange duur de ingekapselde fillers in negatieve zin gaan opvallen. 
   
Beschikbaarheid: de behandeling wordt in diverse schoonheidssalons en prive-klinieken in Nederland uitgevoerd.

Medische omschrijving hyaluronzuur;

Bestanddeel van het menselijke bindweefsel ; vormt de "opvulling" van het steunweefsel ; tevens teruggevonden in het gewrichtsvocht. Is het meest gebruikte product om rimpels op te vullen.

Hierbij de opmerking dat Hyaluronzuur eigenlijk geen filler is, maar een stof die in verhouding tot haar massa, zeer grote hoeveelheden water aan zich kan binden tot zes liter water per gram.

De ge-injecteerde stof zal binnen korte tijd en op natuurlijke wijze het lichaam verlaten, en de rimpel wordt als het ware opgevuld met lichaamseigen vocht. (water) Een natuurlijkere manier van rimpelverwijdering en huidverjonging is nagenoeg uitgesloten."

Hyaluronzuurpreparaten worden voor gezichtsplooicorrectie en het opspuiten van lippen gebruikt. Daartoe gebruikt men meestal een gel van langketenige moleculen, die door het lichaam zeer langzaam afgebroken wordt. Ook is hyaluronan in speciale antirimpelcrèmes opgenomen.  op de op dat moment gewenste plaats.

De filler is uiterst precies te doseren en zijn na inspuiting in principe niet voelbaar. Voor een optimale vulling moet de behandeling soms nog één of twee keer herhaald worden. Dit kan over het algemeen al na twee weken. Na ongeveer zes tot negen maanden wordt het ingespoten Hyaluronzuur opgenomen door het lichaam. Het resultaat is dus van tijdelijke aard. Inspuiting met Hyaluronzuur kan zonder problemen herhaald worden. Tijdens de eindcontrole in de salon/kliniek worden foto's gemaakt.

Hoe lang houdt het effect aan?

Niet iedereen reageert op dezelfde manier op de injectables. Hoelang iemand van een behandeling met Hyaluron profiteert is heel individueel en afhankelijk van veel factoren, zoals de huidstructuur, de levensstijl, de leeftijd en de injectietechniek. De ervaring leert dat een of meerdere  vervolgbehandelingen bijdragen aan de duurzaamheid van de behandeling. De meeste mensen kiezen ervoor zich binnen 6 maanden tot een jaar weer te laten behandelen


Hyaluronzuur is een gel waarmee lijntjes en plooien in het gezicht verminderd worden door middel van onderhuidse inspuitingen. Deze afbreekbare filler is een combinatie van water en een gel, waarin Hyaluronzuur is verwerkt. Hyaluronzuur komt van nature in het lichaam voor en is bekend als NMF ofwel Natural Moisturizing Factor. Hyaluronzuur verzorgt de binding van water in de huid en geeft haar daarmee soepelheid en veerkracht. Deze stof is volkomen zuiver en kan geen allergische reacties geven. Na ongeveer 6-9 maanden wordt het ingespoten Hyaluronzuur opgenomen door het lichaam. Het resultaat is dus van tijdelijke aard. Inspuiting met Hyaluronzuur kan zonder problemen herhaald worden. Een behandeling duurt ongeveer 15 minuten.HOMEMassage'sRimpel VullersHuidApparatuurBehandelingenProducten voor de SHSVraag en Antwoord